Titel project:

Beneficiaires:

Gevraagd bedrag:

Plaats:

Zwemles, 5 uur voor 5 kinderen

Monique Sow (15), Hubert Aziz Traore (16), Thierry Traore (14), Obeida (8) Minata Sow (23)

100 euro

Ouagadougou, Burkina Faso

2018-14 Michel Zoubga

Michel Zoubga is sportinstructeur en werkt bij het Ministerie van Sport en Cultuur. Zijn favoriete sport is zwemmen. Zijn 18-jarige zoon Romaric nam de voorliefde voor zwemmen van zijn vader over. Beiden geven ze zwemles in hun vrije tijd, met name aan kinderen.

Helaas zijn er niet veel mensen in Burkina die zich zwemlessen voor hun kinderen kunnen veroorloven. Dit terwijl het toch voor kinderen van wezenlijk belang is. In Burkina Faso zijn veel onbeveiligde waterreservoirs, rivieren en stroompjes die in de regentijd door zware hoosbuien plotseling enorm in omvang kunnen toenemen. Als kinderen in het water terecht komen slaat de paniek vaak toe en verdrinken ze.

 

Openbare zwembaden bestaan niet in Burkina Faso. Men is dus aangewezen op de (schone en goed onderhouden) zwembaden van luxehotels en restaurants. Michel en Romaric proberen het zwemmen zo toegankelijk mogelijk te maken voor kinderen. Ze houden de prijzen voor de zwemlessen zodanig laag dat ze er eigenlijk alleen hun benzinekosten en de toegang tot het zwembad mee kunnen betalen. Toegangsprijs is 3 euro per dag per kind en de zwemles is 2 euro per kind, dus 5 euro per kind per dag voor een uur zwemles.

Kinderen kunnen in principe in 5 zwemlessen hun watervrees overwinnen en de basisvaardigheden leren.

 

 

 

Deze aanvraag betreft de zwemlessen voor vijf kinderen/jongelui die graag het zwemmen onder de knie willen krijgen. In totaal komen de kosten neer op 100 euro voor 5 dagen één uur zwemles. 

 

Gevraagde bijdrage is 100 euro

De bijdrage van de ouders is de aanschaf van de zwemkleren, de zwembrillen en het transport van en naar het zwembad.  

 

Ouagadougou, 12 september 2018

 

Lenie Hoegen Dijkhof                                               

Bureau en projectadministratie