Titel project:

Beneficiaire:

Gevraagd bedrag:

Plaats:

Mini handeltjes voor moeders van kinderen met een handicap

Ocades Caritas                                     

610 euro

Koupéla, Burkina Faso

2022-16 Ocades

Deze week ontvingen we een aanvraag vanuit Koupéla van de katholieke ontwikkelingsorganisatie (OCADES Caritas Burkina Faso) in Koupéla, in het oosten van Burkina Faso. Zij hebben al vele jaren een lokaal programma voor revalidatie binnen de eigen gemeenschap (CBR).

Onze uitvoerend coördinator Yessa overnachtte in Koupéla vanwege enkele projectbezoeken in de regio en zat 's avonds wat te drinken met fysiotherapeut Alexander die bij OCADES werkt.

 

Alexander vertelde hem over een probleem waar hij dagelijks als fysiotherapeut mee te maken heeft en dat is het ondersteunen van moeders die kinderen hebben met ernstige handicaps en die niet uit huis kunnen gaan werken.

Hij wil ze graag helpen met een klein bedrag om een mini handeltje vlakbij huis te kunnen beginnen.

 

Het CBR programma voor mensen met een handicap werkt samen met Liliane Fonds / ODDS en met Light for the World. Maar ze krijgen steeds meer hulpvragen vanwege de vele mensen die op de vlucht moeten voor het terrorisme en die in de omgeving van Koupéla onderdak vinden.

Onder hen ook moeders met kinderen met een handicap die berooid aankomen.

 

De vraag om een opstart voor een mini handeltje is nu veel groter dan de mogelijkheden die ze hebben om te helpen. Het gaat vooral om stalletjes voor de verkoop van groentes, van oliebollen, van sandwiches en andere etenswaren en lokale gemaakte snacks voor bijvoorbeeld scholieren.

 

Deze moeders en jongeren moeten vooral hun eigen levensonderhoud verdienen met die projectjes en zijn met een lening niet geholpen, want er is weinig kans dat ze terug kunnen betalen.

 

De aanvraag van OCADES gaat om 10 gezinnen en een totaalbedrag van 610 euro. Het gaat om lokale mensen en enkele interne vluchtelingen. Fysiotherapeut Alexander zorgt voor de ondersteuning van de moeders, voor de rapportage en foto’s.

 

De tabel hieronder geeft de namen en de aard van de handicap van de kinderen en het bedrag nodig voor een opstart.

 

                                                                    

 

Ouagadougou, 22 december 2022

 

Yessa Diarra, uitvoerend coördinator Burkina Faso Stichting MOP

Lenie Hoegen Dijkhof, bureau coördinator

 

aanvraag ocades (frans)

 

 

 

 

aanvraag ocades (nederlands)