Titel project:

Beneficiaire:

Gevraagd bedrag:

Plaats:

Vleesvoorraad voor geroosterd vlees stand

Hermann Somé                                                         Dankzij de steun van trouwe donateurs kan dit project nu van start gaan.

137 euro                                                                     Update onderaan de pagina.

Ouagadougou, Burkina Faso

2023-08  Hermann Somé

Hermann is een ondernemende jongeman die Yessa een paar maanden geleden in de wijk aan het werk zag met zijn standje tegenover een maquis waar hij geroosterd varkensvlees verkoopt aan de gasten.

 

Zulke standjes zijn altijd zeer welkom want een lekker stukje vlees bij het biertje aan het eind van de dag gaat er wel in.

                                                                    

 

Ouagadougou, 13 juni 2023

 

Yessa Diarra, uitvoerend coördinator Burkina Faso Stichting MOP

Lenie Hoegen Dijkhof, bureau coördinator

 

Yessa zag dat hij goed draait met een zeer eenvoudige stand, een tafel met een rooster. Maar Hermann gaat het niet redden om zijn handeltje gaande te houden en uit te breiden door gebrek aan geld om nieuwe vleesvoorraad te kopen. Hermann vroeg Yessa of Stichting MOP hem zou kunnen helpen voor de aankoop van een drie varkens.

 

Omdat Hermann een hardwerkende jongeman is van 24 jaar die zelfs wat andere jonge jongens zo af en toe als hulpje wat laat verdienen, willen we hem graag ondersteunen om zijn stand uit te bouwen en mogelijk zelfs anderen een baantje te geven met een 2e stand.

 

Hermann vraagt een bijdrage van 90.000 cfa = 137 euro.

 

Update:

 

Hij volgt overdag een beroepsopleiding in elektrotechniek. In de avond werkt hij in de verkoop van geroosterd varkensvlees vanuit een kraam in de buurt van een aantal (buiten) café’s. Zijn opleiding betaalt hij zelf. Voor zijn vleesverkoop handel heeft hij nu 2 jongelui in dienst genomen om hem te helpen. Hij huurt een woningruimte samen met een broer.